Ensimmäisen tilivuoden tunnelmia

Sutina Consulting täyttää kohta vuoden! Vuoden vaihteessa päättyy myös ensimmäinen tilivuosi. Aika on mennyt kyllä nopeasti, ja tähän voisi varmaan syöttää joitain muitakin kliseitä.

Päällimmäinen tunne on, että “onpas tämä helppoa”.  En ole vielä joutunut hankkimaan uusia asiakkaita, koska ensimmäinen asiakkuus on jatkunut kolmen kuukauden pätkissä aina eteenpäin. Ensimmäinen diili tosin on nyt loppumassa helmikuun lopussa, joten alkuvuodesta joudun/pääsen miettimään uusia kuvioita.

Ehdottomasti suurin plussapuoli yrittäjyydessä on ollut vapaus päättää työmäärästä. Palkkatyöläisenä takaraivossa on aina kytenyt ajatus, että tuleeko nyt 37,5h täyteen, tuleeko tänään miinustunteja jos lähden aikaisin, riittääkö lomapäivät pitää perjantai vapaana yms yms. Tietenkään yrittäjä ei täysin vapaasti pysty työmääristään päättämään, mutta pääsääntöisesti paljon vapaammin.

Raha ei ole ollut ykkösmotiivi minulla, mutta kieltämättä on aika mukavaa että vähemmälläkin työllä pääsee samoihin ja parempiinkin ansioihin mitä täyspäiväisenä palkkatyöläisenä. Jos keikkaa riittää. En tosin vielä ole täysin päässyt eroon pienestä ahneudesta. Takaraivossa käy aina mielessä, että nyt tämä yksi vapaapäivä maksaa minulle monta sataa euroa. Toisaalta sitä sitten muistaa ettei sitä kuitenkaan voi koko ajan töissä olla.

Isoin asia mitä palkkatöistä olen jäänyt kaipaamaan, on yrityksen yhteisöllisyyden ja päämäärän jahtaamisen tunne. Vaikka yritykset pääsääntöisesti kohtelevat konsultteja toki hyvin, ja projekteissa on oma tiivis yhteisönsä, on konsultin rooli kuitenkin olla kallis escort, joka palvelusten jälkeen pistetään kadulle. 🙂

Suhtaudun myös hieman kaksijakoisesti siihen, että kohta taas keikka vaihtuu. Tällä hetkellä on omat kivat rutiinit, työpisteet ja työpaikan lähellä oleva kiva sali, ja tämä kaikki muuttuu taas ensi vuoden alussa. Toisaalta muutos ahdistaa, mutta toisaalta pääsee todennäköisesti oppimaan jotain uutta. En osaa jotenkin stressata yhtään keikan löytymisestä, ainakan vielä.

Tämmöistä jaarittelua täältä, hyvää joulua ja uutta vuotta ja uuttavuotta kaikille. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *